Europska mreža poljoprivrednih novinara (ENAJ) izabrala je u ponedjeljak 7.10.2024. novi upravni odbor tijekom svog godišnjeg sastanka, koji se održao u mjestu Baschi, regija Umbrija, Italija.
Novi odbor broji osam članova, pri čemu su novi predstavnici: Melanie Epp (Belgija), Klaus Hartikainen (Finska) i Rachel Martin (Irska).
Lisa Bellocchi (Italija), Yanne Boloh (Francuska), Adrian Krebs (Švicarska), Katharina Seuser (Njemačka) i Vedran Stapić (Hrvatska) ponovno su izabrani na funkcije novog saziva.
Nakon izbora novi je odbor predložio skupštini Yanne Boloh za novu predsjednicu, što su nazočni delegati jednoglasno podržali. Ova je francuska novinarka potom zahvalila skupštini kratkim obraćanjem: „Izuzetna mi je čast imati povjerenje ENAJ delegata zajedno sa svojim kolegama iz Upravnog odbora. Slijedit ćemo viziju osnivača i jačati našu mrežu (ENAJ) kao i predlagati inspirativne i raznolike događaje za članove našeg ceha.“
Lisa Bellocchi, koja je bila predsjednica od 2018. do 2024. godine, obratila se kolegama i zahvalila na podršci i ukazanom povjerenju: „Vrlo sam ponosna i sretna što sam mogla služiti poljoprivrednom novinarstvu kao predsjednica ENAJ-a. Mislim da su dobri međuljudski odnosi temelj kvalitetnog novinarstva, što ENAJ potvrđuje svakodnevno.“
Jef Verhaeren (Belgija), suosnivač ENAJ-a i njegov počasni predsjednik, kao i Damien O'Reilly (Irska), također jedan od osnivača ENAJ-a, povukli su se s dosadašnjih funkcija.
O Yanne Boloh
Yanne Boloh je inženjerka prehrambene industrije koja radi kao novinarka od 1986. godine. Prvo kao glavna urednica profesionalnog časopisa, a zatim osniva novinsku agenciju Philéas Info u regiji Sarthe. Ona je dio francuskog ceha AFJA od 1996. godine i članica je Upravnog odbora od 2017. godine. U ENAJ Upravni odbor izabrana je 2018. godine te je od tada bila na funkciji tajnice udruženja.
O ENAJ mreži
Europska mreža poljoprivrednih novinara (ENAJ) osnovana je 2011. godine, a sastoji se od nacionalnih organizacija novinara iz 24 države članice EU-a i EFTA-e te pet pridruženih članova. Za više informacija, posjetite https://enaj.eu/